Miért ráncosodunk egyáltalán?

Az évek során arcbőrünk feszessége csökken, és a bőr vékonyabb lesz. Ezt a jelenséget elsősorban a kollagénhiány és a kiszáradás okozza, de olyan, szekunder faktorok is hozzájárulnak a kialakulásához, mint a dohányzás, a stressz, a túlzásba vitt napozás, a helytelen táplálkozás, illetve a légszennyezettség.

Mennyire fájdalmas a rádiófrekvenciás kezelés?

A kezelés nem fájdalmas, a páciensek jól tűrik.

Mi az a rádiófrekvencia?

A rádiófrekvencia (RF) a rezgés mérésére szolgáló adat, mely 30 kHz és 300 GHz között változhat. A rádiófrekvenciás kezelések folyamán az elektródák között létrejövő elektromos rezgés melegíti fel a szöveteket. Az elektródák egymáshoz képesti helyzete, száma és alakja határozza meg a kezelés jellemzőit.

Mi az a párhuzamos elektródás rádiófrekvencia?

A rádiófrekvenciás eljárások során elektromos építőelemek között történik az energiaáramlás: ezeket elektródáknak hívják. Ezeknek az elektródáknak az elhelyezése párhuzamos. Ami annyit tesz, hogy – kezelőfejtől függően – kisebb vagy nagyobb távolságra találhatók egymástól, egymással szemben. Az elektromos rezgés mindig egyiktől a másik felé áramlik Pol (+/-),, az Asclepion rádiófrekvenciás berendezései tehát mindig két elektródával vannak felszerelve.

Hogyan fiatalodik meg a bőr?

A termikus hatás stimulálja a fibroblasztokat, hogy azok új kollagént termeljenek: ennek eredményeképp a bőr sokkal feszesebbnek fog tűnni.

Hogy néz ki a páciens a rádiófrekvenciás kezelés után?

A kezelés várható következménye a kezelt felületen tapasztalható könnyű bőrpír, ami kb. 30 perc elmúltával meg is szűnik. Kivételes esetekben a hő hatására hematómák (vérömlenyek), petechiák (pontszerű vérzések) vagy könnyebb bőrirritációk alakulhatnak ki.

Milyen nagy bőrfelületet kezelhetünk, és mely területeken?

A kezelendő felület nagysága tetszés szerint választható. A három rendelkezésre álló kezelőfejnek köszönhetően, amelyek nagyságban, teljesítményben és az alkalmazás módjában is különböznek egymástól, minden esetben kiválaszthatjuk, hogy melyik bőrfelületre melyik módszer a legcélszerűbb: így aztán az egész testet képesek vagyunk differenciáltan kezelni.

Hány kezelésre lesz szükségünk?

Az optimális eredmény elérése érdekében a kezdeti 5-8 alkalmat követően negyedévente javasolt újra megjelenni, a kezelés eredményeinek felfrissítése céljából.

Mennyi ideig tart egy kezelés?

Mivel nincs kívülről történő kollagénbevitel, éppen ellenkezőleg: a testet stimuláljuk annak érdekében, hogy saját kollagént képezzen, a pácienseknek legalább három hónapig kell kezelésre járniuk, ami körülbelül öt vagy hat alkalmat jelent.

Kombinálhatjuk-e a rádiófrekvenciás kezelést más módszerekkel?

Igen, az RF kezelést kombinálhatjuk botulinumtoxinos vagy Filler injekciós beavatkozással. Ebben az esetben először az RF-kezelésre kell sort keríteni, mert az RF-kezelés a preparátumok gyorsított lebontásához vezethet.