A bőr világosabbá tétele az egyenletes tónus elérése érdekében

Az ember abbeli vágya, hogy bőre fiatal és szép maradjon, minden kultúrában megtalálható. A bőrvilágosítás iránti igény is régóta létezik. A  MeDioStar NeXT Familiy lehetővé teszi, hogy nem invazív megoldást nyújtsunk azoknak, akik bőrüket világosabbá szeretnék tenni: elsősorban ázsiai származású páciensek bőrét tudjuk így kezelni.

A nagy teljesítményű diódalézer egy speciális, fény alapú eljárásnak köszönhetően képes erre az eredményre, mégpedig úgy, hogy közben a termikus bőrkárosodást kontroll alatt tartja: ez kollagéntermeléshez vezet, és a felhámot is védi.

A lézerrel végzett bőrvilágosítási eljárás alapja a bőrben lévő melanin megsemmisítése, ami a bőrnek fehéres árnyalatot ad: az eljárás után a bőr még akkor sem barnul le, ha kifekszünk a napra.

Erős fényimpulzus hatol be a bőr felső rétegeibe, a melanin ezt elnyeli – mindeközben a bőr felszínét egy kontakt-kezelőfej folyamatosan hűti. A termikusan károsodott melanint a nyirokrendszer elnyeli, ez pedig stimulálja a fibroblasztokat, hogy új kollagént és elasztint termeljenek. Az újonnan termelt kollagén és elasztin a bőr feszesedését eredményezi, az egész bőr szebb lesz, a pórusok összehúzódnak, és a páciens fiatalabbnak fog kinézni.