Mi történik egy lézeres érkezelésen?

Lézeres érkezelések a szépség és bőregészség szolgálatábanA lábakon található nagyobb, kékes erek esetében (mikor infravörös lézerrel végezzük a kezelést) fontos, hogy mindenekelőtt lehűtsük a kezelendő testrészt. Ez az előzetes hűtés a kis, vörös erek esetében nem ajánlott, mert ez utóbbiak a hűtés hatására csak összehúzódnának – ennek következtében nem lenne már vér az erekben és az egész beavatkozásnak nem volna semmilyen hatása.

Az orvos szkenneli a lézerrel a kezelendő felületet. Ez könnyű bizsergés érzetét kelti, amitől a páciens biztos lehet abban, hogy a kezelés valóban hatékony lesz. Érzéstelenítés nem szükséges. A kezelés időtartama a bőrsérülés méretétől függ. A legtöbb esetben pár perc is elegendő. A sérülés méretétől függően kevésbé vagy jobban látható bőrpír és duzzanat keletkezhet a kezelés után. Bizonyos esetekben varasodás tapasztalható, de ezeket az elváltozásokat nem szabad eltávolítani.

Hány kezelésre lesz szüksége?

A legtöbb esetben már egyetlen kezelés után is látható eredményt tudunk produkálni, ezt aztán egy kontrollvizsgálat során az orvos ellenőrzi is. Két kezelés között kb. 6 hétnek kell eltelnie.

Milyen komplikációkra kell számítania?

Nincs olyan orvosi beavatkozás, amelynek ne lennének rizikói. De a lézeres kezelések általában igen kockázatmenteseknek számítanak. Néhány héten vagy hónapon keresztül pigmentelváltozásokat tapasztalhatunk a kezelt bőrfelületen (világos, illetve barna foltokat), illetve varasodás is lehetséges, de ezek a tünetek mindenféle heg hátrahagyása nélkül el szoktak tűnni.