Milyen pigmentfoltokat lehet kezelni lézerrel?

A TattooStar sokféle pigmentfolt hatékony és biztonságos eltávolítására alkalmas, ezek közé tartoznak a következők:

• Lentigók (Öregségi foltok)
• Efelidák (Szeplők)
• Naevus Ota / Ito (Főleg ázsiai származású embereken előforduló lencsék)
• Tetoválások

Hogyan működik a lézeres pigmentkezelés?

A lézersugár áthatol a felső bőrrétegen és behatol a bőrbe, ott pedig a pigment színrészecskéi abszorbálják. Mivel ezeknek a készülékeknek nagy energiájú lézerimpulzusai csak nanoszekundumokban mérhető ideig tartanak, a pigmentrészecskék szelektíven nyelik el őket anélkül, hogy a szövetek termikusan károsodnának. A lézersugárzás hatására a pigmentrészecskék szétforgácsolódnak. Végül a feloszlott részecskéket a nyirokrendszer bontja le.

Milyen egy kezelés?

A kezelőfej távolságtartó részét a bőrre helyezzük. A lézer aktiválása után a lábkapcsolóval lőjük a lézersugarat. Ezalatt a páciens könnyed bizsergést érez, A lézer kezelőfejét ezután a kezelendő felület fölé helyezzük. A kezelés időtartama alatt közvetlenül észlelhető lesz az ún. pattogatott kukorica-hatás, ami annyit tesz, hogy a bőrfelületen fehér hólyagocskák képződnek, de ezek néhány perc múlva el is tűnnek. A kezelés után bőrpírt, illetve intenzív meleget érzékelhetünk. Néhány óra múlva a bőrterület sötétebbé válhat, illetve varasodhat, de mindez legfeljebb pár napig lesz tapasztalható.

Mire kell figyelnünk kezelés után?

Hűtse a kezelt bőrfelületet olyan sokáig, ameddig Önnek kellemes. Ha a bőrén var keletkezik, azt ne távolítsa el. Védje a kezelt bőrfelületet a napfénytől, és ne menjen szoláriumba. Használjon magas faktorszámú (20-50-es) napkrémet, ha hosszabb ideig a szabadban tartózkodik. Ha olyan bőrelváltozásokat tapasztalna, amelyekről itt nem tettünk említést, azonnal forduljon orvoshoz.

Milyen komplikációk léphetnek fel?

Nincs olyan orvosi beavatkozás, amelynek ne lennének rizikói. De általában a lézeres kezelések igen kockázatmenteseknek számítanak. Pigmentelváltozásokat tapasztalhatunk a kezelt bőrfelületen (világosabb lesz a bőr, vagy hiperpigmentáció lép fel). De mindezek a jelenségek visszafordíthatók és néhány hét vagy hónap múltán el is tűnnek.