Kezelés

Hogyan is működik a lézeres szőrtelenítés?

A nagy teljesítményű diódalézerrel végzett szőrtelenítésnél a fény energiáját használjuk annak érdekében, hogy megakadályozzuk a szőr újbóli kinövését. Ebből a célból a fénynek több milliméter mélységig be kell hatolnia a bőrbe, hogy elérje a szőrhagymát. A szőrszálon levezetett fény elnyelődik a melaninban (barna szín), ami annyit jelent, hogy hővé alakul át. A hőmérséklet annál magasabb, minél sötétebb és sűrűbb a szőr.

A sejteknek a szőrben és annak közvetlen, a szőr újranövéséért felelős környezetében előidézett termikus károsodásának következményeként a kezelt felületen a szőrnövekedés drasztikusan csökkenni fog. Ugyanakkor azt is garantálnunk kell, hogy a fejlesztett hő ellenére a bőrön se hólyagok, se hegek ne jelenhessenek meg. Ezért rendelkezik minden Asclepion készülék erős bőrhűtő rendszerrel, amely a legfelső bőrréteget mindig lehűti a fényimpulzus érkezése előtt: ezzel a módszerrel nem csak a felhámot tudjuk megkímélni a sérülésektől, de magát a kezelést is kellemesebbé tesszük.

A legmodernebb fény alapú kezelések a tartós szőrtelenítés elérése érdekében

A MeDioStar NeXT Familiy nagy teljesítményű diódalézerei jelentik a szőrtelenítés területén a legújabb technológiát. A MeDioStar NeXT rendszerek hullámhosszát úgy választottuk meg, hogy a melaninban a fényelnyelés a lehető legnagyobb legyen, a vízben azonban (amely a bőr fontos összetevője), alacsony. Ezáltal szeletív és biztonságos, mellékhatások nélküli, rizikómentes kezelést tudunk biztosítani.

Ugyanakkor a sötét bőrű páciensek alacsony kockázatú kezelése is lehetségessé válik (egészen a VI. típusú bőrszínig bezárólag). Ezen túl egy különleges kezelése mód alkalmazására is lehetőség nyílik: a SmoothPulse elsősorban nagyobb bőrfelületek megdolgozásánál lehet fontos: ennek a módszernek köszönhetően még a nagyon érzékeny páciensek is alig fogják érezni a lézerimpulzusokat.

A MeDioStar NeXT lézerek ezen optimális kialakítása miatt olyan mellékhatások, amelyek a sötét szőr körüli gyenge bőrpírnál vagy duzzanatnál súlyosabbak, kifejezetten ritkákká válnak.